1000@mail.bg +359 896 674 355

Кратък курс по фотография


ЕДНОСЕДМИЧЕН ПРАКТИЧЕСКИ КУРС ПО ФОТОГРАФИЯ

ФОТО КУРС


Практически едноседмичен курс по фотография от 15 март 2021. Всяка вечер от 19 до 21 ч.  Водещ – Георги Величков. Цена – 170 лв.
Групите са малки, студиото е голямо, а три от петте упражнения са на открито.
Можете да купите ваучер за курса, който да подарите на приятел или познат. За допълнителна информация и записване – 0896674355 или 1000@mail.bg

Курсът ще се проведе от понеделник до петък. Пет вечери по два астрономически (три учебни) часа. От 19 до 21 ч.

Без излишна теория, една седмица практически упражнения в студио и на открито.

Всеки курсист получава подарък – Малка книжка “На Фокус”, написана от създателите на Фото Форум, един от които е водещият на този курс.

Групите са между 5 и 9 души. Курсът се провежда в София, бул. Мадрид 50.

За да участвате в курса не е необходимо да притежавате фотоапарат или друга техника. В студиото има всичко необходимо.

ПРОГРАМАТА:

~ Работа със светлината.

В това упражнение ще научите какви са разликите между различните типове светлина, контрастно/остро, полумеко и меко/дифузно осветление. Как се отразява това на визията. Кой тип осветление за какъв тип фотография е по-подходящ.

Какви са видовете светлина според мястото на светлинния източник: горно, долно, странично, фронтално и задно осветление. Как можем в студиото да моделираме различните видове светлина с помощта на светкавици и модификатори.

~ Особености при работа с цифрови фотоапарати в студио.

Какви настройки трябва да направим на камерата си, когато работим в студио.

Как да настроим студийното осветление. Къде да разположим светкавиците и как да изберем какво да сложим пред тях – чадъри, софтбоксове, пчелни пити или рефлектори.

Как да измерваме силата на светлинния импулс с флашметър, за да бъдат снимките ни правилно експонирани.

~ Насочени и разсеяни светлинни потоци. Упражнение в студио.

студийна фотография - Георги Величков

~ Портретна фотография – видове портрети, непринуден и режисиран портрет.

Как да изберем на подходящата техника и обективи за портретна фотография. Да уловим емоцията, портретът е нещо повече от снимка на лицето. Упражнение в студио и на открито.

~ Заснемане на движение. Бързодвижещи се обекти. Проследяване, фиксиране и размазване на образа. Особености, необходима техника. Комбинация от импулсно и постоянно осветление. Ефекти.

Упражнение в студио и на открито.

~ Как да снимаме при ниска осветеност и през нощта. Нощни снимки от ръка и със статив. Избор на техника.

~ Упражнение – нощен градски пейзаж.

~ Упражнение – нощен градски портрет.

~ Предметна и продуктова фотография. Как да снимаме стъкло и прозрачни обекти. Упражнение в студио.

~ Работа с редактиращи програми (Photoshop).

Как да конвертираме на цветни изображения в черно-бели.

Как да манипулираме цветовете, как да променяме перспективата. Работа със слоевете, ефекти.

Как да изтриваме и добавяме на детайли в кадъра.

Монтажи и колажи.

Как да ретушираме портрети.

Как да подготовим снимките си за печат. Файлови формати RAW, TIFF, JPEG – каква е разликата межу тях, какви са предимствата и недостатъците им. В кои ситуации какъв файлов формат да предпочетем.

Ако този курс ви се струва непълен и недостатъчен, можете да се запишете на по-дългата двуседмична версия. Тук – https://fotozona.bg/photo-courses/

ЗА СТУДИОТО


Повече от 10 години във ФФ Студио се провеждат фотографски курсове за начинаещи и напреднали с лектори – утвърдени български фотографи, автори на статии, книги и фотографски изложби.

Много фотографи са започнали творческия си път от курсовете на ФФ Студио. Някои от тях работят в сферата на комерсиалната фотография, а други създадоха собствени фотографски школи.

ФФ Студио предлага следните услуги: студийна, портретна и продуктова фотография, заснемане на сватби, тържества, конференции и събития, интериор и архитектура, продажба на фотографии от различни жанрове, както и други фотофграфски задачи по поръчка на клиента.

Студиото се намира в София, бул. Мадрид 50, ет. 1

Снимачната площ е около 70 кв.м. Оборудвано е с четири студийни моноблока с регулируема мощност и топло осветление. Софт боксове, чадъри, рефлектори, пчелни пити, филтри, спотове, стативи, фонове, масичка за предметна фотография, аксесоари, флашметър и безжичен контрол на светкавиците.