1000@mail.bg +359 896 674 355

Кратък курс по фотография


ЕДНОСЕДМИЧЕН ПРАКТИЧЕСКИ КУРС ПО ФОТОГРАФИЯ

ФОТО КУРС


Практически едноседмичен курс по фотография от 19 до 24 март 2018, от 19 ч.  Водещ – Георги Величков. Цена – 170 лв.
Можете да купите ваучер за курса, който да подарите на приятел или познат. За допълнителна информация и записване – 0896674355 или 1000@mail.bg

Курсът ще се проведе от понеделник до петък. Пет вечери по два астрономически (три учебни) часа. Бонус упражнение (за който желае) в събота от 14 до 16 ч. в Борисовата градина – портрет и движение на открито, на естествена светлина.

Без излишна теория, една седмица практически упражнения в студио.

Всеки курсист получава подарък – Малка книжка “На Фокус”.

Групите са между 5 и 9 души.  Курсът се провежда в София, бул. Мадрид 50.

За да участвате в курса не е необходимо да притежавате фотоапарат или друга техника. В студиото има всичко необходимо.

ПРОГРАМАТА:

~ Работа със светлината.
В това упражнение ще научите какви са разликите между различните типове светлина, контрастно/остро, полумеко и меко/дифузно осветление.  Как се отразява това на визията. Кой тип осветление за какъв тип фотография е по-подходящ.
Какви са видовете светлина според мястото на светлинния източник: горно, долно, странично, фронтално и задно осветление. Как можем в студиото да моделираме различните видове светлина с помощта на светкавици и модификатори.

~ Особености при работа с цифрови фотоапарати в студио.
Какви настройки трябва да направим на камерата си, когато работим в студио.
Как да настроим студийното осветление. Къде да разположим светкавиците и как да изберем какво да сложим пред тях – чадъри, софтбоксове, пчелни пити или рефлектори.
Как да измерваме силата на светлинния импулс с флашметър, за да бъдат снимките ни правилно експонирани.

~  Насочени и разсеяни светлинни потоци. Упражнение в студио.

студийна фотография - Георги Величков

~ Портретна фотография – видове портрети, непринуден и режисиран портрет.
Как да изберем на подходящата техника и обективи за портретна фотография. Да уловим емоцията, портретът е нещо повече от снимка на лицето. Упражнение в студио.

~ Заснемане на движение. Бързодвижещи се обекти. Проследяване, фиксиране и размазване на образа. Особености, необходима техника.  Комбинация от импулсно и постоянно осветление. Ефекти.
Упражнение в студио.

~ Как да снимаме при ниска осветеност и през нощта. Нощни снимки от ръка и със статив. Избор на техника.

~ Упражнение – нощен градски пейзаж.

~ Упражнение – нощен градски портрет.

~ Предметна и продуктова фотография. Как да снимаме стъкло и прозрачни обекти. Упражнение в студио.

~ Работа с редактиращи програми (Photoshop).
Как да конвертираме на цветни изображения в черно-бели.
Как да манипулираме цветовете, как да променяме перспективата. Работа със слоевете, ефекти.
Как да изтриваме и добавяме на детайли в кадъра.
Монтажи и колажи.
Как да ретушираме портрети.
Как да подготовим снимките си  за печат. Файлови формати RAW, TIFF, JPEG – каква е разликата межу тях, какви са предимствата и недостатъците им. В кои ситуации какъв файлов формат да предпочетем.

Ако този курс ви се струва непълен и недостатъчен, можете да се запишете на по-дългата двуседмична версия. Тук – http://fotozona.bg/photo-courses/

Вижте и двудневния практически фото семинар в Мелник и Керкини. Елате с нас да посрещнем пролетта с мелнишко вино и да снимаме птиците в птичия рай – езерото Керкини в Гърция. Тук – http://fotozona.bg/MELNIK/

ЗА СТУДИОТО


Повече от 10 години във ФФ Студио се провеждат фотографски курсове за начинаещи и напреднали с лектори – утвърдени български фотографи, автори на статии, книги и фотографски изложби.

Много фотографи са започнали творческия си път от курсовете на ФФ Студио. Някои от тях работят в сферата на комерсиалната фотография, а други създадоха собствени фотографски школи.

ФФ Студио предлага следните услуги: студийна, портретна и продуктова фотография, заснемане на сватби, тържества, конференции и събития, интериор и архитектура, продажба на фотографии от различни жанрове, както и други фотофграфски задачи по поръчка на клиента.

Студиото се намира в София, бул. Мадрид 50, ет. 1

Снимачната площ е около 70 кв.м. Оборудвано е с четири студийни моноблока с регулируема мощност и топло осветление. Софт боксове, чадъри, рефлектори, пчелни пити, филтри, спотове, стативи, фонове, масичка за предметна фотография, аксесоари, флашметър и безжичен контрол на светкавиците.